RFID Reader | Kortlæsere

RFID er en forkortelse for Radio Frekvens Identifikation. Det er en teknologi, der styres af radiobølger, og benyttes til at identificere objekter. Denne læser bruges i mange forskellige sammenhænge, og kan eksempelvis bruges af virksomheder til at holde et overblik over diverse produkter. Det kan være med til at skabe et overblik, så alle produkterne lettere kan identificeres i en lagerbeholdning eller butik. Denne teknologi er altså med til at identificere produkter i modsætning til eksempelvis en klassisk stregkodescanner.

Shop By

14 varer

Faldende orden
pr. side
Vis som Gitter Liste
  1. -37%
  2. -20%
  3. -34%
  4. -11%
  5. -21%
  6. -34%
  7. -29%
  8. -24%
  9. -27%
  10. -19%
Shop By

14 varer

Faldende orden
pr. side
Vis som Gitter Liste

Som sagt kan en RFID læser benyttes til mange forskellige formål. De bruges udover tracking af produkter også til for eksempel adgangskontrolle, sikkerhedssystemer og logistik. Et RFID system indeholder forskellige elementer: et tag, en læser og en antenne. Læseren, som du kan finde på denne side, sender et signal afsted mod tagget gennem antennen, og så kan det givne tag svare tilbage med den information, som den besidder. Disse tags kan både forekomme som aktive eller passive. 

 

Et aktivt RFID tag har egen strømkilde, og derfor kan deres tag også sende signal i en større rækkevidde på helt op til 100 meter fra selve tagget. Forskellen på dette og et passivt tag er derfor meget tydelig – disse har ikke egen strømkilde, og har derfor ikke mulighed for at sende signalet i et ligeså stort omfang. Et aktivt RFID tag kan med fordel vælges, hvis man ønsker mere fleksibilitet i forhold til blandt andet logistik, da rækkeviden på produkterne kan være større. Når du vælger din RFID læser her på siden, skal du selvfølgelig tage højde for hvilke tags den skal læse. 

 

Vær opmærksom på, at vi også har NFC readers i dette udvalg, som bruges til at læse andre typer af signaler.